Партньорство за учене и действие
Превенцията на сексуално насилие и сексуална експлоатация на деца е възможна
Автор: Партньорство за учене и действие

Последната среща за годината на Партньорството за учене и действие се проведе на 12 декември 2023 г. в София. Не сме усетили кога минаха 10 години от създаването на мрежата от професионалисти, работещи за превенция на деца от сексуална експлоатация.

Групата създадахме през есента на 2013 г. и оттогава насам периодично се събираме и обменяме помежду си новости и добри практики от областта, в която всеки работи.

Тази среща беше и малко по-специална заради това, че я осъществихме в партньорство с Британски съвет British Coincil. Имахме интересен лектор, специалист в областта на комуникацията, проф. Десислава Бошнакова от Нов български университет , а също така ценно и полезно включване от съседна Гърция – Криса Влачаполу, бизнес и оперативен мениджър за европейския регион на Британския съвет – с информация за предстоящи програми и възможности за нас.
На тази среща заедно с нас бяха и представители на мрежа от организации, работещи с деца и млади хора от уязвими общности. С по чаша вино си пожелахме още много ползотворни срещи на мрежата. Богати сме с нови хора и перспектива за добри дела.

#БАСП #ПУД #британскисъвет #мрежа #партньорство